bdswiss erfahrung

U sklopu KUD-a « Branislav Nušić « Borovo postoji dečija folklorna grupa pod rukovodstvom Jasne Erić,asistenta koreografa Milana Cvijanovića.

Dečija grupa podeljena je na mlađu,početničku grupu,koju sačinjavaju deca od 7 do 9 godina (1-3 razred), i broji oko 40-oro dece, i stariju dečiju grupu, deca od 11 do 14 godina (4-7 razred) i koja broji 45-oro dece.

Dečija grupa osnovana je 15.09.1996 god. u Osnovnoj školi Borovo, i dosada je promenila nekoliko voditelja. Prvi voditelj bio je koreograf Milan Cvijanović, a zatim Biljana Erić, Slavica Mićanović, Ljiljana Jović, a Jasna Erić je od 2002g.voditelj sekcije sve do danas.

Dečije grupe sastaju se dva puta nedeljno u večernjim terminima, te se probe održavaju uz pratnju harmonike ili uz kasetofon. S mlađom,

početničkom grupom radimo koreografije « Mi smo deca vesela»,»Srpkinja», »Gradske igre» i igre Zapadne Slavonije.

Sa starijom dečijom grupom radimo zahtevnije i ozbiljnije koreografije a to su «Zapadna Slavonija», »Gradske igre», «Srem» i «Šumadija» a na jesen planiramo učenje igara iz Leskovca. Svakodnevno se radi na pribavljanju nošnji za decu. Do sada je kupljena nošnja za «Slavoniju», a u saradnji sa ambasadom Srbije u Vukovaru na poklon smo dobili 10 pari leskovačke nošnje koje su poklon grada Leskovca U toku je šivanje 12 pari dečije nošnje za igre iz Srema.

                                         mladi11

Sadašnja početnička grupa postoji dve godine i do sada je imala nekoliko nastupa u Borovu, i jedan u Vukovaru.

Starija dečija grupa, koja je nekada bila početnička, svoje prve nastupe imala je u Borovu.Pored domaćih, nastupe smo imali i u Borovu naselju, Bijelom Brdu, Bršadinu, Boboti, Dardi na raznim dečijim festivalima i drugim manifestacijama.

2006god.pamtimo po prvim odlascima u inostranstvo, i to u Tovariševo(Srbija) gde smo nastupali na dečijem fetivalu folklora, bili smo gosti na dvodnevnim Danima grožđa u Mađarskoj i tamo smo imali nekoliko nastupa. 

Najznačajniju nagradu osvojili smo u Zvorniku 2006. sa koreografijom «Srem» gde smo osvojili plaketu «Najbolje društvo dijaspore». To je deci dalo još veću motivaciju za radom i učenjem novih igara.

Plan nam je stvoriti vrhunski dečiji ansambl, kupiti potrebnu nošnju te pribaviti što više financijskih sredstava kako bi decu plasirali na što više festivala u Hrvatskoj i inostranstvu.

                                           mladi2

Wednesday the 19th - Custom text here - HostAfford.com