bdswiss erfahrung

Svečanim defileom kulturno-umetničkih društava ulicama Borova i programom održanim na letnjoj pozornici Kulturnog centra, u Borovu je u subotu održan 18.Međunarodni festival folklora, u organizaciji Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić”.
Za proteklih 18 godina na festivalu je nastupilo 148 društava iz 32 zemlje. To govori o snazi, jačini i ozbiljnosti ovog festivala. Ove godine je po prvi puta festival sufinansirao Savet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.

Na 18.Međunarodnom festivalu folklora u Borovu nastupila su i kulturno-umetnička društva: “Duško Trifunović” iz Broda u Republici Srpskoj, “Branko Radičević” iz Darde,  “Ciganske zvezde” iz Deča u Mađarskoj, “Belobreška” iz Rumunije, “Zora” iz Srpskog Itebejj u Srbiji i domaćin "Branislav Nušić" iz Borova.

Sve učesnike je u ime opštine Borovo kao generalnog pokrovitelja festivala pozdravio načelnik Zoran Baćanović. Manifestaciju koju je pratilo više od 500 posetilaca, zatvorio je Đorđe Ćurčić, zamenik vukovarsko-sremskog župana iz reda srpske nacionalne manjine.

                    dsc 5319 kopiraj      dsc 5401 kopiraj      dsc 5553 kopiraj

   Youtube

Monday the 18th - Custom text here - HostAfford.com