click here

Preduzetnici, udruženja i poljoprivredna gazdinstva sa područja opština Borovo i Negoslavci a među njima i KUD "Branislav Nušić" iz Borova učestvovali su od 27. do 29.06.2014 god. na Sajmu preduzetništva i inovacija u Temerinu.
Sajam je deo projekta "Mreža centara za razvoj preduzetništa i prekograničnu saradnju" finansiranog sa 192 hiljade eura iz IPA predpristupnog fonda Hrvatska - Srbija 2007-2013. godine, u kojem učestvuje pet opština, Borovo i Negoslavci iz Hrvatske i Temerin, Titel i Žabalj iz Srbije.
Prvi susret privrednika upriličen je u novembru u Borovu i Negoslavcima, a sajam u Temerinu bio je prilika da se započeti razgovori i razmena iskustava nastave s ciljem uspostavljanja privredne saradnje. Sajam koji je okupio 58 izlagača iz Hrvatske i Srbije, svečano je otvorio sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Autonomne pokrajine Vojvodine Miroslav Vasin. Projekat je započeo u martu prošle, a trajaće do kraja avgusta ove godine. Za to vreme u svih pet opština otvoreni su i opremljeni projektni centri u kojima je, nakon obuke više od stotinu kandidata, zaposleno po dvoje s najboljim rezultatima. Oni već rade na idejama i projektnim predlozima kojima će doprineti razvoju svojih sredina.

                                                      

Friday the 7th - Custom text here - HostAfford.com