Tamburaška sekcija KUD-a Branislav Nušić posetila je 14.4.2022. Lipik i Pakrac.

Tamburaška sekcija KUD-a Branislav Nušić posetila je 14.4.2022. Lipik i Pakrac. Borovce je dočekao zamenik župana Nikola Ivanović i predstavnici srpskih institucija Mirsada Popović Damjanović i Darko Derenj. Posle dobrodošloce gosti su krenuli u obilazak Lipika i Pakraca.
Tamburaši su na početku razgledanja putovali turističkim vozićem i posetili državnu ergelu konja. Ljubazni domaćini provozali su male tamburaše velikim fijakerom i u nastavku pokazali ergelu i grla o kojima brinu.
Tamburaši su posetili banju u Lipiku koja se trenutno renovira.
Ručak u restoranu trgovačkog lanca KTC bio je prilika da se  putnici odmore i osveže. Potom je sledila poseta turističkoj zajednici grada Pakraca. Voditeljica ureda je ispričala interesantne detalje o prošlosti grada Pakraca, posetili su komplekes dvorišta Janković, a najviše interesa izazvalo je kovanje replike prvog hrvatskog srebrenjaka „slavonskog banovca“.
Nakon toga sledila je poseta vladičanskom dvoru, koji se renovira.
Protojerej stavrofor Đorđe Teodorović poveo je goste u obilazak vladičanskog dvora,  pokazao što je do sada urađeno na obnovi ovog vrednog zdanja. Zajedno su posetli i Saborni hram Svete Trojce.
Nakon toga tamburaši su posetili Begovaču poznatu partizansku bolnicu koju su naši domaćini zaštitili od propadanja sa željim da svi oni koji vole prirodu i poštuju tradiciju posete ovo važno mesto.
Posle povratka sa Begovače održan je celovečernji koncert tamburaške sekcije u prostorijama vladičanskog dvora. Dvadeset i pet članova orkestra izvelo je tradicionlne tamburaške i rodoljubive  melodije. Učenice osnovne škole Borovo, članice recitarorske sekcije predstavile su se rodoljubivom poezijom Ivana Gorana Kovačića i Desanke Maksimović.
Na kraju programa na gitari se predstavila Jelena Kolarević, a solistice Lara Veselinović i Jelena Jerotić zajedno sa ostalim članovima zapevali popularne melodije Crvene jabuke, Bajage i Tome Zdravkovića.
Putovanje je dogovorio i organizovao voditelj sekcije Dušan Latas,a predsednik društva Rado Bosić uručio je prigodne darove domaćinima.
Podršku mladim sumeštanima svojim prisustvom dali su zamenik župana Srđan Jeremić i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović.