Dramska sekcija

Posle nekoliko godina mirovanja zbog ratnih događanja, dramski amaterizam se vratio 1996 godine u KUD „Branislav Nušić”. Nastavnica Mila Landup je okupila decu iz Borova i Borova naselja i počela sa dramskim aktivnostima da bi osnivanjem dramsko – recitatorske sekcije 1999 godine u okviru KUD-a „Branislav Nušić” počeo ozbiljniji i intezivniji rad. U rad sekcije bili su uključeni, uglavnom, učenici bivših razreda borovske osnovne škole.

Priče iz sokaka.

Pripremili su Nušićevu „Gospođu ministarku” u kojoj su glumili Srđana Pejaković, Momir Bošnjak, Nataša Rakanović, Emil Tripunović, Zoran Pejaković, Goran Erić, Dušan Maksimović, Biljana Huskić… Osim u Borovu, sa „Gospođom ministarkom” gostuju i u Obudovcu, Bosanskom Šamcu, Tesliću, Korođu i Borovu naselju. Povodom 140-te rođenja Branislava Nušića, 2004 god. dramskim monologom oživljen je piščev lik i delo. U ulozi Branislava Nušića veoma uspešan je bio Siniša Maksimović. Osim u Borovu nastupao je s tim monologom i u Rijeci na proslavi jubilarnog 100 broja „Bijele pčele”.

Nisu čista posla.

Postepeno, posle školske dece u aktivnost dramske sekcije uključuju se i odrasli pa u 2011 i 2012 god. imaju nekoliko nastupa sa „Pričama iz sokaka”, “Nisu čista posla” i nezaobilaznom „Gospođom ministarkom”. Glumili su Slavoljub Lazić, Stevan Kaman, Slobodan Šoškoćanin, Veselko Cvijović – Gorša, Jela Vujković, Trivka Adnađ, Danka Ćurčić, Mica Kozar, Mirjana, Mirić Ljubica Bosić i Miroslava Jović.
Članovi Dramsko-recitatorske sekcije KUD-a „Branislav Nušić” redovni su učesnici na svim značajnijim manifestacijama u Borovu i planiraju još više samostalnih nastupa.

Dve karte za Dublin.