Folklorna mlađa sekcija

U sklopu KUD-a « Branislav Nušić « Borovo postoje dečije folklorne grupe pod rukovodstvom Zorice Kovačević, asistenta koreografa Milana Cvijanovića.
Dečije grupe podeljene su na mlađu,početničku grupu,koju sačinjavaju deca od 5 do 7 godina (predškolci), deca od 7 do 10 godina(1-3 razred), i broji oko 50-oro dece, i stariju dečiju grupu, deca od 10 do 14 godina (4-7 razred) i koja broji 45-oro dece.
Dečija grupa osnovana je 15.09.1996 god. u Osnovnoj školi Borovo, i dosada je promenila nekoliko voditelja. Prvi voditelj bio je koreograf Milan Cvijanović, a zatim Biljana Erić, Slavica Mićanović, Ljiljana Jović,, Jasna Erić, Vejnović, Milica Vuković a Zorica Kovačević je voditelj sekcije od 2017g..
Dečije grupe sastaju se dva puta nedeljno u večernjim terminima, te se probe održavaju uz pratnju harmonike ili uz kasetofon.
S mlađom,početničkom grupom radimo koreografije « Mi smo deca vesela»,»Srpkinja», »Gradske igre» i igre Zapadne Slavonije.
Sa starijom dečijom grupom radimo zahtevnije i ozbiljnije koreografije a to su «Zapadna Slavonija», »Gradske igre», «Srem» i «Šumadija» a na jesen planiramo učenje igara iz Leskovca. Svakodnevno se radi na pribavljanju nošnji za decu. Do sada je kupljena nošnja za «Slavoniju», a u saradnji sa ambasadom Srbije u Vukovaru na poklon smo dobili 10 pari leskovačke nošnje koje su poklon grada Leskovca U toku je šivanje 12 pari dečije nošnje za igre iz Srema.

Sadašnja početnička grupa postoji dve godine i do sada je imala nekoliko nastupa u Žarkovcu, Skeli, Zmajevu (Srbija), Belom Manastiru, Vukovaru i naravno u Borovu,
Starija dečija grupa, koja je nekada bila početnička, svoje prve nastupe imala je u Borovu. Pored domaćih, nastupe smo imali i u Borovu naselju, Bijelom Brdu, Bršadinu, Boboti, Dardi, Belom Manastiru na raznim dečijim festivalima i drugim manifestacijama.
2006 god.pamtimo po prvim odlascima u inostranstvo, i to u Tovariševo(Srbija) gde smo nastupali na dečijem fetivalu folklora, bili smo gosti na dvodnevnim Danima grožđa u Mađarskoj i tamo smo imali nekoliko nastupa.
Najznačajniju nagradu osvojili smo u Zvorniku 2006. sa koreografijom «Srem» gde smo osvojili plaketu «Najbolje društvo dijaspore». To je deci dalo još veću motivaciju za radom i učenjem novih igara.
Plan nam je stvoriti vrhunski dečiji ansambl, kupiti potrebnu nošnju te pribaviti što više financijskih sredstava kako bi decu plasirali na što više festivala u Hrvatskoj i inostranstvu.