Godišnja izveštajna skupština KUD “Branislav Nušić” Borovo

Aktuelnosti

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova danas ima 119 aktivnih članova s kojima je rad organizovan u četiri sekcije i 278 registrovanih članova, rečeno je na godišnjoj izveštajnoj skupštini društva, koja je održana 19.03.2024. u velikoj sali Kulturnog centra Borovo.
U prošle godine imali smo 43 nastupa, od toga 21 u Borovu. Dosta se putovalo, između ostalog, u Makedoniju, u Ohrid, nastupali u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Ta putovanja su nagrada našoj deci, da pokažu svoj rad izvan Borova. Imali smo čast i da se naša deca predstave na početku celovečernjeg koncerta Ansambla narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” iz Beograda, koji je održan 20. oktobra u školskoj sportskoj dvorani u Borovu što će, verujem, dugo pamtiti.
Najbrojnija folklorna sekcija ima 66 članova. Mlađu dečju grupu vodi Zorica Kovačević, a stariju dečju grupu i prvi ansambl umetnički rukovodilac Zoran Abadžić. Voditelj tamburaške sekcije je Dušan Latas, likovne Boško Popović, a dramske Mila Landup, koju će na mestu voditelja sekcije zameniti Branka Banjac, nastavnica srpskog jezika iz Osnovne škole Borovo.