Održan 24. Međunarodni Festival Folklora

Aktuelnosti

Borovo je 24.06.2023. bilo domaćin 24. po redu Međunarodnog festivala folklora, u organizaciji Opštine Borovo i Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova. Centralni program Festivala održan je u školskoj sportskoj dvorani.
Nakon defilea folkloraša ulicama Borova, u celovečernjem programu narodnih igara i pesama pored domaćina učestvovalo je pet kulturno-umetničkih društava: “Petefi Šandor” iz Dalj planine, “Mladi rudar” iz Dobrnje u Bosni i Hercegovini, “Abrašević” iz Čačka, “Piskavica” iz Piskavice u Republici Srpskoj i Ansambl narodnih igara Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Vukovara.
Generalni pokrovitelj Festivala je Opština Borovo. Program su finansijski podržali Savet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske, Zajedničko veće opština iz Vukovara, Vukovarsko-sremska županija i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Županijska organizacija SDSS-a Vukovar, Kameniorezački obrt “Mermer”, Borovo, Građevisnki obrt “Maki”, Borovo, Stolarski obrt “Kodžo” , Borovo, PZ “Brestove međe”.