Održana Izveštajna Skupština KUD-A Za 2022 god.

Aktuelnosti

Za Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova protekla godina bila je izazovna, ali i plodonosna. Folklorna i tamburaška sekcija imale su 41 nastup, od čega 21 u Borovu.
I tamburaška sekcija, koja okuplja oko 30 članova, uglavnom dece i mladih, imala je veliki broj nastupa, u organizaciji društva, ali i na programima drugih udruženja i institucija s našeg područja.
Nakon tragične smrti Jasne Veselinović, za novu članicu Predsedništva borovskog KUD-a izabrana je 19-godišnja studentkinja Tamara Sentivanac, koja je članica folklorne sekcije društva već 10-ak godina.
Doprinos radu društva, koje danas okuplja 127 članova, daje i likovna sekcija koju vodi Boško Popović i dramska sekcija s voditeljkom Milom Landup.
Rad Skupštine borovskog KUD-a, na kojoj su usvojeni izveštaji o radu za 2022. godinu te plan i program rada i finansijski plan za 2023. godinu, pozdravili su zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić i predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.
Rad društva najvećim delom finansira se sredstvima Saveta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske i Opštine Borovo, ali i sredstvima Zajedničkog veća opština, Vukovarsko-sremske županije, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu te prilozima građana.