Celovečernjim koncertom s gostima borovski KUD otvorio novu sezonu

Aktuelnosti

Celovečernjim koncertom narodnih igara i pesama, koji je održan 06.04.2024, u školskoj sportskoj dvorani u Borovu, Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova i zvanično je otvorilo novu sezonu. U programu je učestvovala tamburaška sekcija, koja se predstavila spletom narodnih melodija i folklorna sekcija borovskog KUD-a sa spletom dečjih igara “Oj dodole” i Igrama iz Bele Palanke.
Reč je o novoj koreografiji Zorana Abadžića, koja je postavljena prošle godine. S tom koreografijom predstavićemo se uskoro na gostovanjima u Senti i Staroj Pazovi – rekao je u izjavi medijima predsednik društva Rado Bosić.
Borovskoj publici predstavila se i Muška pevačka grupa “Naši koreni” Srpskog kulurnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo, Tamburaški sastav “Dunavske zore” s vokalnim solistom Zoranom Đuranovićem Đuzom i folklorna sekcija Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova.
U programu su učestvovali i gosti iz Kulturno-umetničkog društva “Ostrovo” iz Ostrova. Večeras smo došli sa starijom grupom, a predstavićemo se Igrama iz Vladičinog Hana – rekla nam je predsednica društva Snežana Jovanović.